Sefa SAKA | sefa.saka@gmail.com | Trabzon loading
Ekmek Sipariş
Formu

ekşi maya

neden ekşi maya

Ekşi maya sadece un ve suyun karışımından elde edilen, tamamen doğal ortamda, mantarların oluşmasıyla gerçekleşen bir mayadır. İçerisinde bulunan farklı bakteri türleri ile ekmeğin daha lezzetli olmasını sağlar. Ekşi maya yıllandıkça daha çok lezzetlenerek raf ömrü uzar ve ekmekler daha geç bayatlar. Glisemik indeksi düşük olan ekşi mayalı ekmekler, daha az tüketip daha çok tok kalmanızı sağlar. Kendisine has kokusu ve tadı vardır. Ekşi maya fermentasyonu, buğdayda bulunan glüteni, endüstriyel mayalara göre daha sindirilebilir bir seviyeye indirgeyerek sindirimin iyileştirilmesine yardımcı olur. Prebiyotik ve probiyotik benzeri özellikleri ile sindirimi rahatlatır.

ekşi mayalı ekmeklerin saklama koşulları

Oda koşullarında kendi özel bez torbalarına sarılı olarak ya da kendi ambalajlarında 3 gün boyunca ilk günkü tazeliğini korur. 3.gün sonunda ise dilimlenerek buzdolabında ağzı hava almayacak bir şekilde muhafaza edildiğinde 15-30 gün, buzlukta ise 3 ay tazeliğini korur.

nasıl tüketilmeli

Ekşi mayalı ekmekler durdukça daha çok lezzet kazanma özelliğine sahiptir. Bu nedenle ekmeklerinizi tost makinasında, döküm tavada, fırında veya ekmek kızartma makinasında ısıtarak lezzetini ikiye katlayabilirsiniz.

?